Son Dakika Haberler

7 Eylül 2024 evde bakım parası yatan iller!

7 Eylül 2024 evde bakım parası yatan iller!
Okunma : 84 views Yorum Yap

7 Eylül 2024 evde bakım parası yatan iller! Birçok kişi evde bakım parasının yatıp yatmadığını araştırmaya başladı. Bir kişiye bakan insanlar evde bakım parası alıyorlar. Evde bakım parası güncel liste halinde haberimizde olacaktır.  2024 yılı içinde evde bakım maaşı 7608 TL oldu. bu evde bakım maaşını almak için hanede kişi başına düşen gelirin 11334 TL’yi geçmemesi gerekiyor. Evde bakım maaşı genelde ayın ikinci haftası yatmaya başlıyor. Evde bakım maaşının yatması için bir takım şartların olması gerekli. B şartı sağlayanlar evde bakım maaşı için başvuru sağlanıyor. Bu şartları sağlayanlar gerekli belgelerle başvuruda bulunuyor. Bu belgelerle  Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına ya da gerekli müdürlüklerine başvuruluyor. Bazı kişiler ise ikinci bir gelir olması için engelli bakımı ya da yatalak bir insan bakımını üstleniyor. Birçok kişi ise kendi ailesinde bulunan kişilerin bakımını üstleniyor. evde bakım parası alanlar aldıkları maaşın ne zaman yatacağını ya da yatıp yatmadığını merak ediyor. Peki, 7 Eylül 2024 evde bakım parası yatan iller! İşte detaylar…

7 Eylül 2024 evde bakım parası yatan iller!

Evde bakım parası alanlar. Ödeneğin yatıp yatmadığını merak ediyor.

Evde Bakım Maaşı Yatan İller Güncel Liste

1- 2- 3-

Evde Bakım Maaşı Başvuru Şartları Neler?

Evde Bakım Maaşı Başvuru Şartları neler sorusuna sitemize sıkça sorulardan birisi. Kısaca bakım maaşı yardımı almak için gerekli şartlar şunlardı.

  • Engelli Sağlık Kurulu Raporlarında kişinin engel oranının %50 ve üzeri olması, ağır engelli kısmında “EVET” ibaresinin verilmiş olması gerekmektedir.
  • Engelli kişinin hayatını idame ettirebilmesi için (beslenme, temizlik, giyinmek, merdiven inip çıkmak vb.) başkasının yardımına ve bakımına muhtaç olması gerekmektedir.
  • Gelir kriterlerinin, kendilerine ait veya bakmakla yükümlü olunan birey sayısına göre kendisine düşen ortalama aylık gelir tutarının, bir aylık net asgari ücret tutarının 2/3’ünden daha az olduğunun tespiti gerekmektedir.

Evde Bakım Maaşı için Gerekli Belgeler Neler?

  • Evde bakıma muhtaç kişi ve bakıcının kimlik fotokopileri
  • Devlet Hastanesi tarafından verilen ağır engelli raporu
  • Evde bakıma muhtaç kişinin iki adet vesikalık resmi
  • Evde bakıma muhtaç kişinin varsa vasi atanması için mahkeme raporu

Evde Bakım Maaşı Başvurusu Ne Zaman Sonuçlanır?

Evde bakım maaşı başvurusu ne zaman sonuçlanır sorusu için tam bir zaman aralığı söyleyemiyoruz.  TC Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ya da ilçe müdürlüklerine giderek başvuru gerçekleştirildikten sonra, heyetin evinize kontrola gelmesi ve başvuru sonuçlanması genellikle 1 ay ila 6 ay içerisinde sürmektedir.

Evde Bakım Maaşı Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Evde bakım maaşı sorgulaması nasıl yapılır; Evde bakım ücreti ödemelerini E-devlet sitesi üzerinden sorgulayabilirsiniz. TC kimlik numaranızı ve E-devlet şifrenizi yazarak siteye giriş yaptıktan sonra sayfada çıkan arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri” yazarak aratın. Açılan sayfada gerekli bilgiler çıkacaktır. https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/ Detaylar için şu haberimizi okuyabilirsiniz.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)