Son Dakika Haberler

CHP Lideri Özel: Güçlü bir Meclis’e ihtiyaç var

CHP Lideri Özel: Güçlü bir Meclis’e ihtiyaç var
Okunma : 35 views Yorum Yap

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin ‘değişim Kurultayı’nda konuştu.

Özel’in açıklamaları şöyle;

Partiyi içerden vurup, Ak Parti’ye kazandıranlarla artık ilgilenmiyoruz. siz şuan artık önümüze bakıyoruz.

31 Mart sonrası milletin mesajını dinlemeye devam ettik. Biz artık iktidarın en güçlü seçeneğiyiz. Siyaset sokağın sesini duyma sanatıdır. biz 1 Nisan’da bu mesajı duyduk. Artık kısır çatışmalar geri de kalmalıydı. suni gündemler planlar boşa çıkmalıydı. Artık milletin istekleri masada olmalı dedik. 1 Nisan sonrası tüm siyasi parti liderlerini aradım ve konuştum. Erdoğan’ı partisinde ziyaret ettim kendisini partimizde ağırladım.

Yaptığım her görüşmede. Halkın sorunlarını gündeme getirdim. CHP birinci parti sorumluluğunu taşıyor.

Ayşe Ateş’e randevu verin dinleyin adalet duygusunu zedelemeyin dedim. Belediyelerimiz imzada bekleyen onaylarını teker teker söyledim. Tüm bu süreçleri şeffaflılıkla paylaştım. Normalleşme dediğimiz sürdece önce birimleri yumuşama dediler. Sonra onlarda normalleşme kelimesini kullandılar. Millet ‘gidin hakkımı arayın, size oy verdim diye pişman etmeyin demiştir’

Yaptığımız görüşme milletin derdini tasasını konuşma sürecider. Bunun dışında bir tutum için de ne biz olur ne de siyasi partilerin bir beklentisi olmuştur. Yeni anayasa ihtiyaç evet var ama önce eski anayasaya uymak gerekir. Herdogana  yapılması gereken sadece Erdoğan’a yapılırsa bu olmaz.  Yeni bir Anayasayı yeni bir Meclis ile CHP yapacaktır. Güçlü bir Meclis’e ihtiyaç var.

Twitter’dan, sosyal medyadan tekrar partimizin bölünmesine ayrılmasına izin vermeyeceğiz. Yapmamız gereken toplumla birleşe birleşe iktidara yürümektir. Seçimlerden sonra bu ülkede görülmemiş şeyler yaptık. İstanbul’da eğitim mitingiyle başladık. Ankara’da meydanlarda emekliler vardı. Birçok emeklimiz meydandaydı.

Tüzük önceki genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na mail olarak atıldı. Değişmesi gereken bir yer varsa kendisinin bana iletilmesi gerektiği de belirtilmiştir. Tüzük ne Özgür Özel’in ne de bir başka şahsın tüzüğüdür. Tüzük dün oy birliği ile geçmiştir. Bu tüzük kişilerin değil CHP’nindir.

Genel Başkan olmak isteyenler ön seçime girecekler ve örgütten onay alacaklar

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)